O nas

Misją firmy VIN-KON S.A.  jest przetwarzanie płodów rolnych w wysokiej jakości wina, soki i koncentraty owocowo – warzywne zapewniając satysfakcję i korzyści w relacji dostawca – producent – odbiorca.

Firma  VIN-KON S.A. istnieje od 1991 r. jest  polską rodzinną  spółką, firma jest następcą prawnym Konińskich Zakładów Przemysłu Owocowo-Warzywnego i kontynuatorem kilkudziesięcioletniej tradycji winiarstwa konińskiego.

Działalność prowadzona jest w dwóch zakładach w Koninie (Wielkopolska) oraz  Kruszwicy (Kujawsko-Pomorskie).

Główną dziedziną działalności firmy jest przetwarzanie owoców, warzyw oraz słodów od lokalnych dostawców. Wykorzystanie nowoczesnych technologii  gwarantuje produkcję  naturalnych, bezpośrednich  soków, soków zagęszczonych, faz aromatów a także  ekstraktów słodów o najwyższej jakości.

Bazując na współpracy z lokalnymi dostawcami świeżych oraz ekologicznych owoców  VIN-KON S.A. stworzył  rodzinę owocowych Win Tradycyjnych pod Markami Potęga Tradycji i Szeptem  oraz cydr, perry, wiśnia, czarna porzeczka  pod Marką Bursztynowy. Wina te produkowane według starych tradycyjnych receptur  charakteryzuje autentyczny smak owoców z których są produkowane.

O winach jak z domowej piwniczki Marki Potęga Tradycji więcej na

www.potegatradycji.pl www.cydrbursztynowy.pl  www.winoszeptem.pl

Aby gwarantować jakość swoich produktów VIN-KON S.A. wdrożył  system FSSC 22 000 potwierdzony certyfikatem DNV.

Od lat VIN-KON S.A. współpracuje na różnych płaszczyznach ze środowiskiem naukowym. Przynosi  to duże korzyści zarówno przedstawicielom nauki jak i naszemu przedsiębiorstwu. Przenoszenie rezultatów badań naukowych do rzeczywistości produkcyjnej z jednoczesnym dwustronnym transferem wiedzy umożliwia tworzenie nowych innowacyjnych technologii i produktów  a przez to podnoszenie konkurencyjności naszej firmy.