Zagęszczone soki warzywne

Burak czerwony

 

Przetwarzanie buraka czerwonego stanowi dla VIN-KON S.A.  ważną  pozycję produkcyjną oraz badawczo – naukową.   Naturalny składnik barwiący zawarty w buraku czerwonym  zwany Betanina koloru ciemnoczerwonego do fioletowego wykorzystywany w przemyśle spożywczym m.in. cukiernictwie, mleczarstwie a także do kosmetyków.

Sok z buraka zwiększa wydolność organizmu, prowadzone są  badania naukowe, które potwierdzają pozytywny wpływ soku z buraków na wytrzymałość organizmu. Azotany zawarte w burakach czerwonych powodują rozszerzenie naczyń krwionośnych, co wiąże się ze wzrostem ukrwienia serca oraz spadkiem ilości tlenu potrzebnej do pracy mięśni podczas intensywnego wysiłku fizycznego.

VIN- KON S.A. oferuje

Sok bezpośredni NFC z buraka czerwonego

Zagęszczony sok z buraka czerwonego

Betanina

Produkty VIN-KON S.A. oferuje w następujących opakowaniach:

Płynny: w pojemnikach plastikowych 13 kg, 25 kg

w beczkach metalowych 250 kg

w zbiornikach stalowych 600 kg

w auto – cysternach 25 000 kg

 

Proszek: worki  od 5 kg