Zagęszczone soki owocowe i soki bezpośrednie |
Ekstrakty słodowe |
Zagęszczone soki warzywne |
Produkty specjalne |
Wina |
Burak czerwony
Przetwarzanie buraka czerwonego stanowi dla VIN-KON S.A. ważną pozycję produkcyjną oraz badawczo – naukową. Naturalny składnik barwiący zawarty w buraku czerwonym zwany Betanina koloru ciemnoczerwonego do fioletowego wykorzystywany w przemyśle spożywczym m.in. cukiernictwie, mleczarstwie a także do kosmetyków.
Sok z buraka zwiększa wydolność organizmu, prowadzone są badania naukowe, które potwierdzają pozytywny wpływ soku z buraków na wytrzymałość organizmu. Azotany zawarte w burakach czerwonych powodują rozszerzenie naczyń krwionośnych, co wiąże się ze wzrostem ukrwienia serca oraz spadkiem ilości tlenu potrzebnej do pracy mięśni podczas intensywnego wysiłku fizycznego.
VIN- KON S.A. oferuje
Sok bezpośredni NFC z buraka czerwonego
Zagęszczony sok z buraka czerwonego
Betanina
Produkty VIN-KON S.A. oferuje w następujących opakowaniach:
Płynny: w pojemnikach plastikowych 13 kg, 25 kg
w beczkach metalowych 250 kg
w zbiornikach stalowych 600 kg
w auto – cysternach 25 000 kg
Proszek: worki od 5 kg